Onze 2e praktijkles tijdens de cursus Aquarium Houden

Deelnemers aan het werk!

Op vrijdagavond 22 maart was de 2e praktijkles van onze cursus.

Doel : het reeds ingerichte aquarium van de 1ste praktijkles van alle planten ontdoen en opnieuw inrichten. 2 deelnemers, Frank en Niek, werden door Huub verrast.

Zij kregen de opdracht dit karwei te klaren. Voorzichtig werden alle planten uit het aquarium gehaald. Het water bleef nagenoeg helder. Daarna moest grind bijgevuld worden. Frank en Niek slaagden er in ook nu het water behoorlijk helder te houden. Daarna kwam het moeilijkste onderdeel. Met zijn tweeën bepaalden ze welke planten ze gingen gebruiken. Huub had het hun extra moeilijk gemaakt door maar liefst 10 nieuwe soorten planten mee te brengen.

Allemaal afkomstig van leden van Terra Collinaria!!

Na een voorlopige keuze, werd eerst het kienhout geplaatst. Al wikkend en wegend werden de gekozen planten naar hun plaatst “gedirigeerd’. Natuurlijk lettend op verschillen in kleur, bladvorm en lengte. Immers het aquarium moet interessant zijn om naar te kijken. Intussen gaven de andere deelnemers vanaf hun stoel tips en commentaar. Sommigen maakten foto’s. Echter de heren aquariuminrichters gingen stug door met hun plan. En langzaam maar zeker kreeg het aquarium een verantwoorde en interessante inrichting. De aanwezigen vonden het geheel prachtig geworden. Niek en Frank slaagden voor hun “examen” als aquariuminrichters! Proficiat heren! Na afloop waren er nog heel wat planten over. Deze zijn onder alle deelnemers verdeeld, en staan nu in hun “bakkie” te schitteren!

Dit is het eindresultaat en de trotse inrichters:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *