Cursus Vijver Houden 2025

Aquariumvereniging Terra Collinaria Gulpen start in januari 2025 een vijvercursus.
De cursus is bedoeld voor iedereen die met een vijver wil beginnen maar nog geen of onvoldoende kennis heeft over wat nodig is om een vijver te houden, of al een vijver heeft maar deze graag nog wat extra wil verfraaien of misschien oplossingen zoekt om het water bijvoorbeeld helder te houden.
Wie geniet er niet van een mooie vijver met kleurrijke vissen en planten. Om een vijver in de juiste conditie te krijgen, is het aan te bevelen vooraf kennis te nemen van de leefomstandigheden van planten en vissen. Met de in de cursus opgedane kennis houd je de planten en vissen gezond. Je bent dan ook in staat om vissen en planten in je vijver te hebben die voor de beginnende liefhebber niet direct haalbaar zijn. Kortom, je hobby wordt met het volgen van deze cursus interessanter en mooier.

 Aan de hand van een cursus map en PowerPoint-beelden, worden door ervaren cursusleiders de onderwerpen besproken die de basis vormen voor het uitoefenen van deze mooie hobby. De onderwerpen die o.a. aan bod komen zijn:

  • Aanleggen vijver
  • Vijver techniek
  • Watersamenstelling
  • Inrichting en samenvloeien met de tuin
  • Gezonde planten en vissen
  • Onderhoud van je vijver

De cursus wordt in Margraten gegeven op vrijdagen in 2025 :
In de periode Januari / April
telkens van 19:30 uur tot 22:00 uur. 
Na afloop van de cursus ontvang je een door de Nederlandse Bond Aqua Terra getekend certificaat. De hele cursus wordt aangeboden voor een bedrag van slechts € 50,-

Tevens biedt de vereniging je een gratis adspirant lidmaatschap aan voor het hele jaar 2025. In dit jaar kun je gratis deelnemen aan alle activiteiten die Terra Collinaria organiseert.


Aanmelden kan tot 31 december 2024 bij Huub Bos op het nummer 06 28103040 en/of door € 50,- over te maken op rekeningnummer: NL74 RABO 0131 8067 85
t.n.v. penningmeester Terra Collinaria  o.v.v. ‘cursusgeld 2025, naam, adres, tel. en mailadres’ of via het online invullen van het aanmeldformulier.

Heb je nog vragen over de cursus of over Terra Collinaria in het algemeen, neem dan contact op met Huub Bos, of meld je direct aan via het aanmeldformulier.